Světový den chleba

16. říjen = Světový den chleba – ochutnávka křupavého zlata

13. 10. 2023AkceNovinkyProdejny

Pekaři mají svůj den ? 16. říjen = Světový den chleba ?
Zveme vás na exkluzivní ochutnávku čerstvých chlebů. Celý týden od 16. do 20. října máte možnost v naší podnikové prodejně na náměstí ochutnat a zakoupit křupavé zlato. ?
Který je váš favorit?
?Pondělí 16. října – Klasik, Kmínový, Křupák

3K, prostě česká klasika. V naší republice je tento typ chlebů nejoblíbenější a nejprodávanější. V historii se tento zázrak vyráběl jen ze 3 ingrediencí – mouky, vody a soli. Dnes do něj přidáváme ještě droždí, koření a další ingredience, aby našim zákazníkům chutnal.

?Úterý 17. října – Cvilín, Pšenično-žitný, Žitný
Chléb Cvilín
My v pekárně neznáme kulatější měsíc než ten, co svítí v úplňku nad siluetou rozhledny a poutního kostela Panny Marie Sedmibolestné na Cvilíně. Právě takový je náš chléb Cvilín. Vyzkoušejte jeho jemně kyselkavou chuť s kořením.

Chléb pšenično-žitný
Chléb, který vás nezklame. Dodáváme jej balený, abychom prodloužili jeho trvanlivost.

Žitný chléb
Náš „bochník“ bourá předsudky, že žitný chléb musí být hranatý. Je hutný a sytý. Díky tomu reguluje příjem potravy, což se může hodit, pokud regulujete tělesnou hmotnost. Vysoký obsah vlákniny podporuje zdravý trávicí systém.

?Středa 18. října – Slunečnicový, Korn, Finský

Slunečnicový chléb
Náš slunečnicový chléb je vyroben z pšeničné a žitné mouky. Blahodárná slunečnicová semínka jsou v těstu i posypané na povrchu. Jsou bohatá na vitamíny B a E a minerály jako je měď, hořčík a selen. Slunečnicový chléb se skvěle hodí pro přípravu zdravých sendvičů.

Finský chléb
Finský chléb si ceníme pro jeho dlouhou trvanlivost a výživovou hodnotu. Do těsta přidáváme lněná a slunečnicová semínka, jejichž pozitivní dopad na zdraví je všeobecně známý, Finský chléb má ze všech našich chlebů nejvíce bílkovin – téměř 10 %.

Chléb Korn
Typický svým tvarem připomínající toustový chléb, avšak jeho nutriční hodnota je nesrovnatelně lepší. Kromě pšeničné a žitné mouky obsahuje také mouku kukuřičnou. Z dalších ingrediencí je zastoupena sója, lněné a slunečnicové semínko. Využijete jej pro přípravu zdravých toustů.

?Čtvrtek 19. října – Drvoštěpův špičák, Vícezrnný sypaný

Chléb Drvoštěpův špičák
Na první pohled zaujme svým tvarem a rustikálním vzhledem. V jeho vláčné sřídě najdete semínka a sójové boby. Výrazným nositelem chuti je špaldová celozrnná mouka, která tomuto chlebu navíc předává i vysokou výživovou hodnotu díky jejímu obsahu vitamínu B, minerálů (hořčík, fosfor, železo) a antioxidantů. Výrazně jsou v chlebu zastoupeny bílkoviny a vláknina.

Chléb vícezrnný sypaný
Velmi oblíbená a zdravá alternativa k vece. Náš chléb je krájený a bohatě posypaný sezamem, lněným a slunečnicovým semínkem. Výborně se hodí k pomazánkám a přípravě zdravých slavnostních chlebíčků.

?Pátek 20. října – Sladový tmavý, Slezský bochník, 

Sladový tmavý chléb
I když se to na první pohled nezdá, náš sladový tmavý chléb obsahuje jen málo tuku, zato bohatý mix semínek – žitné, ovesné a sójové vločky, žitné otruby, lněná a slunečnicová semínka. To z něj dělá skvělou a zdravou alternativu ke klasickému bochníku chleba.

Slezský bochník
Tento „bochník“ je typický svým kulatým tvarem. Od Cvilína jej rozeznáte nižší gramáží a tmavší kůrkou. Po rozkrojení spatříte vláčnou střídu s blahodárnými semínky. Při zakousnutí ucítíte jemně nasládlou chuť.

Těšíme se na vás v naší podnikové prodejně u Hlavního náměstí.
Ať chutná, vaši pekaři z krnovské pekárny ASPEC ?