Tradiční výrobce pekárenských výrobků

Jak se peče Drobenkový rohlík 3234

Vážení zákazníci,
 
rádi bychom  Vám představili náš další výrobek uvedený na trh  v září roku 2014 Drobenový rohlík - 3234.
Sladké rohlíky bez náplně se stále těší velké oblibě u Vás zákazníků. Snažili jsme se proto přijít na trh s dalším výrobkem, který by chutnal i samotný, bez jakékoliv přísady. Pro Drobenkový rohlík  jsme zvolili těsto nadýchané, hojně obalené v drobence. Díky bramborovým vločkám, obsaženým  v koncentrátu na jemné pečivo, vydrží rohlík déle vláčný a chutný.
 
 
Jak se peče Drobenkový rohlík - 3234
 

3234  Drobenkový rohlík 


Složení výrobku:


hmotnost výrobku: 60 g

min. trvanlivost: 1 den

výroba ve dnech: po-pá

 
Z pšeničné mouky, vody, koncentrátu na výrobu jemného pečiva, oleje, vaječné melanže, droždí a margarínu, vypracujeme těsto a necháme jej chvíli odpočinout.
Odpočinuté těsto, děličkou nadělíme na jednotlivé kusy, pro další zpracování.
Opět necháme těsto odpočinout.

Pomocí stroje připravíme rohlíky, které pracovníci namáčí do vaječné melanže, obalují v drobence a sází na plech.

Drobenkové rohlíky odvezeme kynout do kynárny.

Po nakynutí Drobenkové rohlíky dáme do pece a pečeme dozlatova.
 
Drobenkové rohlíky mají jemnou, mírně sladkou chuť. Díky bramborovým vločkám, obsaženým v koncentrátu na výrobu jemného pečiva, zůstává rohlík déle vláčný a chutný.
Chutná samostatně, jako příloha k jogurtům, nebo s máslem a marmeládou.
 
 
Slíbený recept:
 
Sladké jednohubky pro mlsné jazýčky
 
Ingredience:
 
(1 rohlík cca 12 kousků)
 
3 drobenkové rohlíky ( nejlepší jsou 2-3 dny staré)
6 středních jahod
300 g jahodové marmelády
 
Čokoládová poleva:
 
10 dkg čokolády na vaření
10 dkg bílé čokolády
6 dkg tuku Omega na polevy
2 lžičky oleje
 
1 špejle na namáčení v čokoládě
 
Pracovní postup:
 
1 varianta.
 
Drobenku z rohlíků opatrně oddrolíme a dáme ji do misky. Později ji použijeme jako ozdobu na hotové jednohubky.
Rohlíky nakrájíme na kolečka cca 1,5 cm široké a plátky naskládáme na tác.
Jahody omyjeme a nakrájíme na měsíčky, z jedné jahody uděláme 6 měsíčků.
V mikrovlnné troubě si rozehřejeme marmeládu na cca 1,5 - 2 minuty. Kávovou lžičkou dáme na každou jednohubku tenkou vrstvu marmelády. Měsíčky jahod dáme na teplou marmeládu a necháme vychladnout. Marmeláda ztuhne a měsíček jahody pak bude lépe držet při namáčení do čokoládové polevy.
 
Připravíme si plech nebo tác ( podle toho co se Vám vejde do lednice), na který dáme papír na pečení).
 
Ve vodní lázni si připravíme čokoládovou polevu. Pro namáčení je čokoláda lepší teplá než horká. Jednohubky celé namočíme do polevy pomocí špejle a přebytečnou čokoládu necháme stéci. Položíme na plech s papírem. 
Nakonec jednohubky posypeme drobenkou a dáme ztuhnout do lednice.
2 Varianta bez jahody.
Rohlíky podélně rozkrojíme, potřeme rozehřátou marmeládou a přiklopíme. Počkáme až marmeláda zchladne a rohlík nakrájíme na trojúhelníčky tak, jak  nám to tvar rohlíku dovolí.
Pomocí špejle namáčíme v čokoládě a nakonec posypeme drobenkou. Dáme do lednice ztuhnout.
 
Jahody můžeme nahradit i jiným ovocem, dle sezóny. Marmeládu vždy zvolíme takovou, aby chuťově ladila s použitým ovocem.
 
 
Přejeme Vám dobrou chuť
 
 
Pokud se Vám náš článek líbil, dejte nám like:-))
 
 
Jako další pro Vás chystáme:
 
Jak se peče Houska Hamburger 60 g - 2702 + recept Houska hamburger s Farmářským kuřecím steakem

 

Kontakt

A S P E C, spol. s r.o.

aspec@aspec.cz

9. května 586/24
Krnov - Pod Cvilínem
794 01

Tel.: +420 554 614 316-18
Fax: +420 554 614 303
Obj. expedice: +420 554 614 315
Obj. expedice: +420 554 603 221
Obj. expedice: +420 777 768 030

Vyhledávání

A S P E C, spol. s r.o., 9. května 586/24, Krnov © 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode