Tradiční výrobce pekárenských výrobků

Jak se peče Croissant škvarkový - 3611

 
Vážení zákazníci
 
  rádi bychom  Vám představili výrobek, který jsme uvedli na trh v prosinci 2014 
Když jsme přemýšleli, jak obohatíme naši nabídku, napadlo nás zkusit vymyslet výrobek, který by vycházel z tradic našich prababiček a přesto odpovídal chuti současného zákazníka. Kolega básnil o škvarkových plackách, které jeho babička pekla vždy po zabíjačce. Jeho líčení lahodné chuti placky, kterou jedl samotnou, nám chvíli vrtalo hlavou. Každý, kdo ochutnal škvarkovou placku ví, že je poněkud tužší, i když chuťově výtečná. Našeho technologa napadlo udělat těsto tak, aby bylo nadýchané a vláčné. 
  Tentokrát jsme ,,trošku,, pominuli kalorickou hodnotu výrobku, jelikož kdo si rád pochutná na škvarcích, nebude bazírovat na striktním dodržování zdravé výživy. A po pravdě, pokud máme zhřešit, tak jen s chutným výrobkem.
 
 
3611    Croissant škvarkový
 
 
hmotnost výrobku: 60 g 
 
min. trvanlivost: 1 den         
výroba ve dnech: po-
 
 
Výrobní postup:
 
Pšeničnou mouku, vodu, koncentrát na bramborové těsto, droždí, sůl, granulovaný česnek dáme do hnětače a začneme míchat. Jakmile se těsto začne pojit, přidáme hrubě namleté nebo nasekané čerstvé hřbetní vepřové škvarky. Správně uhnětené těsto poznáme tak, že se odlepuje od díže. Po vyhnětení necháme těsto chvíli odpočinout, jelikož je potřeba, aby mělo správnou teplotu pro další zpracování a spojení s tažným margarínem. 
Typově toto těsto řadíme mezi plundrové.
Další zpracování probíhá tak, že pomocí vyvalovacího stroje, těsto pracovník vyvaluje tak dlouho, až dojde k správnému propojení kynutého škvarkového těsta a tuku. Poté je těsto zabaleno do potravinářské fólie a  nechá se opět odpočinout, asi tak hodinu. 
Odpočinuté těsto opět pomocí vyvalovacího stroje pracovník vyválí a dalším speciálním strojem je nakrájeno na potřebné trojúhelníčky. Ty se zváží a pak už je další pracovnice stočí do rohlíkového tvaru. 
Takto nachystané Croissanty nasázíme na plech a odvezeme do kynárny. Proces kynutí se musí pečlivě hlídat, jinak by došlo k překynutí a Croissanty by se srazily.
Teď již Croissanty dáme do pece a pečeme potřebný čas do růžova.
Croissanty po upečení příjemně voní po škvarcích. Díky bramborovým vločkám a velkému obsahu tuku, zůstávají dlouho vláčné. Jejich chuť je výrazná škvarková, mírně slaná zakončená česnekem.
Celkově lze říci, že toto pečivo chutná samotné, bez jakékoliv přísady. Je vhodný jako svačinka či k vínu, nebo pivu.
Milovníci škvarků, jistě ocení přítomnost malých kousků v Croissantu.
 
 
Pokud se Vám náš článek líbil, dejte nám like:-))
 
 
Jako další pro Vás chystáme:
 
Jak se peče chléb Cvilín

 

Kontakt

A S P E C, spol. s r.o.

aspec@aspec.cz

9. května 586/24
Krnov - Pod Cvilínem
794 01

Tel.: +420 554 614 316-18
Fax: +420 554 614 303
Obj. expedice: +420 554 614 315
Obj. expedice: +420 554 603 221
Obj. expedice: +420 777 768 030

Vyhledávání

A S P E C, spol. s r.o., 9. května 586/24, Krnov © 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode