Tradiční výrobce pekárenských výrobků

Jak se peče chléb Cvilín - 1201

Vážení zákazníci,
 
rádi bychom  Vám představili náš tradiční, ručně vyráběný podmáslový 
Historie pečení tohoto chleba sahá do 90-tých let minulého století, kdy byl chléb vyráběn pod názvem výběrový. V roce 1996 byla vylepšena receptura, chléb dostal svůj dnešní název dle kopce Cvilín, majestátně se tyčícím nad městečkem Krnov. Poslední změna v receptuře proběhla v roce 2007, kdy chléb zaznamenal další změny ve složení surovin, tvaru a začal se sypat kmínem. Vyvážené složení pšeničné, žitné mouky a bramborových vloček, splňuje dnešní požadavky na zdravou výživu. Podmáslí a kvas dodávají chlebu typickou příjemně nakyslou chuť.
Chléb Cvilín, při správném uchovávání, zůstává dlouho vláčný a chutný.
 

  1201   Chléb Cvilín 


  Složení výrobku:

  hmotnost výrobku: 800 g 

  min. trvanlivost: 2 dny

  výroba ve dnech:  po-ne

 

Pšeničnou chlebovou, speciální a žitnou mouku, vodu, podmáslí, žitný kvas, droždí, sůl, stabilizátor těsta, sušenou bramborovou kaši, a chlebové koření dámě do hnětače a začneme míchat. Hněteme tak dlouho, až je těsto hladké. Poté necháme těsto odpočinout cca 10 až 20 min.. Typově toto těsto řadíme mezi chlebové, pšenično-žitné.
Nakynuté těsto dále zpracováváme tak, že jej rozkrájíme na stejné kusy. Tomuto procesu se věnuje jeden pracovník, který jen krájí a váží. Další pracovníci navážené kusy ručně zpracují do kulatých bochníčků, které vkládají do moukou jemně poprášených ošatek, vysypaných kmínem. 
Chleby v ošatkách odvezeme do kynárny, kde je necháme kynout, asi tak ¾ hodiny. Proces kynutí je pečlivě hlídán až do chvíle, kdy je chléb správně nakynutý.
Vykynutý chléb, sázíme na posuvný pás moderní pece, uděláme poslední úpravy a pečeme do zlatova cca 45 min..
Upečený chléb má díky kvasu a podmáslí mírně nakyslou chuť. Střídka chleba je jemně pórovitá a díky přidané bramborové kaši, zůstává dlouho vláčná. Chléb Cvilín výborně chutná k Buřtguláši, ale i s máslem, sýrem nebo salámem.
 
Pokud se Vám náš článek líbil, dejte nám like:-))
 
 
Jako další pro Vás chystáme:
 
Jak se peče Uzel skořicový 3233

 

Kontakt

A S P E C, spol. s r.o.

aspec@aspec.cz

9. května 586/24
Krnov - Pod Cvilínem
794 01

Tel.: +420 554 614 316-18
Fax: +420 554 614 303
Obj. expedice: +420 554 614 315
Obj. expedice: +420 554 603 221
Obj. expedice: +420 777 768 030

Vyhledávání

A S P E C, spol. s r.o., 9. května 586/24, Krnov © 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode